ClubInformatie

Hieronder vind je informatie van de club zoals:

-         Wat doet Cycletime

o   Rijden in kleine groepen <25, 25-27, 28-31, > 32 km/u

o   Maart t/m Oktober op Race fiets, wintermaanden MTB

o   Samen uit, Samen thuis. Rijden als groep, helpen elkaar.

o   Veiligheid staat bovenaan

o   Groepen pauzeren gezamenlijk

o   Elke week een andere route, 60 tot 100 km

o   Zondagochtend 9.00 – 12.30 uur

-         Iedereen kan lid worden indien je:

o   je regelmatig in groepsverband wil fietsen

Historie van de club

Cycletime is ontstaan uit een groepje vrienden (toenmalige Philips medewerkers) die in het begin van de jaren ’90 vaak samen gingen fietsen. Van een interne Philips club zijn we uitgegroeid naar een open vereniging met als hoofdsponsor NXP.

Op 5 maart 1993 is de vereniging Cycletime opgericht en heeft sinds 7 mei 1993 notarieel vastgelegde statuten. Het is een vereniging met bestuur, leden, contributie en met passende kleding waardoor we als een herkenbare groep van NXP Semiconductors Nijmegen in Nederland en in het buitenland rijden.
We rijden geen wedstrijden. Daarvoor moet je bij de echte wielerverenigingen in de omgeving zijn zoals 'Groenewoud' of 'Licht Verzet'.

 

Wat doen we

We hebben vaste trainingstijden: zondagochtend van 09.00 – 12.30 uur 

Daarnaast rijden we volgens een afgesproken schema (zie activiteitenkalender) een aantal tochten in de regio, Zuid-Limburg, en soms zelfs in het buitenland. Hieronder zitten bekende klassiekers als de toerversie van de  Waalse Pijl, maar ook kleinere tochten als La Chouffe Classic. Ook zijn er meerdaagse tochten in Eifel, Alpen of Dolomieten. Niet schrikken, ook voor de minder getalenteerde of getrainde fietsers is er een programma.

We streven naar veel variatie in routes, dus elke week een andere route. Daarmee komen we regelmatig in de wijde omgeving van Nijmegen. Van Xanten tot Tiel en ‘s Heerenberg tot Venlo. Door de racefietsers  worden regelmatig de  heuvels van het Rijk van Nijmegen, Reichswald, Montfortland, Veluwe en soms de heuvelrug bij Xanten bezocht. Het Reichswald en de Maasduinen zijn een prima aanvulling op de routes rond Nijmegen voor de MTB-ers (winterprogramma)

Onze hoofdsponsor is NXP en we zijn dan ook best wel trots om in het mooie NXP-tenue in binnen- en buitenland rond te rijden. 
Als tegenprestatie organiseren we jaarlijks een of meerdere tochten voor NXP medewerkers, maar ook medewerkers van de Novio Tech Campus zijn daarbij welkom. Zo is er de Ster van Trajanus in het voorjaar (een pittige klimtoertocht) en de Reichswald MTB tocht in het najaar. Kijk voor details in onze activiteitenkalender.

Van 1 maart tot eind oktober concentreert het merendeel van de vereniging zich op het wegprogramma, hoewel er soms ook extra trainingen of tochten zijn voor MTB-ers. In de winter heeft de MTB de overhand.
Op de weg fietsen we in verschillende tempogroepen, snel (boven de 32 km/uur*), midden (ca 30 km/uur*) en rustig/opstap (ca 27 km/uur*).

*) uitgaande van redelijk vlak terrein

We rijden in groepen van maximaal 10 a 12 renners. Dit geeft meer garantie op veilig rijden op de openbare weg. De groepsbegeleider met GPS bepaalt onderweg de vooraf geplande route. De groepen zijn op tempo samengesteld waarbij de sterkere renners de groep ondersteunen. Op hellingen kan iedereen vol aan de bak, boven op de helling wordt er natuurlijk netjes op elkaar gewacht. Binnen de groep kennen we aantal regels die nodig zijn om de veiligheid te kunnen garanderen.

Het motto is: samen uit is samen thuis. Hierdoor rijden we echt als groep waarbij fietsers elkaar ondersteunen. 

 

Wie kunnen er nu allemaal lid worden?

Iedereen, je hoeft er geen NXP medewerker voor te zijn, met een racefiets of mountainbike kan lid worden. Je niveau van fietsen is niet van belang aangezien we voor ieder wat wils hebben. We hebben wel gemerkt dat door middel van regelmatig trainen (vooral in het begin van het seizoen) het niveau van de groep fors vooruit gaat. Dit betekent: niet trainen is achteruit fietsen. We vragen daarom ook een regelmatige opkomst, liefst wekelijks.

Lidmaatschap van de vereniging biedt verder een verzekering via de NTFU waardoor je voor aansprakelijkheid, maar ook voor schade aan fiets en kleding bent verzekerd.

De contributie voor 2023 bedraagt euro 50,00 inclusief lidmaatschap van de NTFU, exclusief kleding. Gezinsleden betalen € 47,50.
Regeling fietskleding: leden kunnen een shirt en broek, indien voorradig, shirt € 35 en broek € 55, samen voor ongeveer 90,00 euro aanschaffen. Naast shirt en broek zijn er ook mogelijkheden om handschoenen, shirt met lange mouwen, lange broek, jacks, wind-vesten aan te schaffen. Prijswijzigingen voorbehouden.

 

Samengevat

Een leuke vereniging voor de actieve fietsers op racefiets en/of mountainbike, waarbij samen gezellig een leuke sport bedrijven hoog in het vaandel staat.