ClubInformatie

 

Wat doet Cycletime voor jou?

  • Onze doelstelling is om met elkaar mooie fietstochten te maken
  • Rijden in kleine groepen, met verschillende snelheidsniveaus en afstanden
  • In de zomermaanden op de race fiets, in de wintermaanden op de MTB, gravelbike en racefiets
  • Het motto is samen uit, samen thuis. We rijden als groep, houden elkaar uit de wind, en helpen elkaar bij pech
  • Veiligheid staat bovenaan en we houden ons aan de verkeersregels
  • Elke week andere routes, variërend van 60 tot 110 km, georganiseerd door vrijwilligers in de route commissie
  • Liefhebbers kunnen meedoen aan speciale tochten of meerdaagse events
  • Trainingen op zondagochtend 9:00 – 12:30 uur en donderdagochtend 9:30 - 12:30 uur

 

Historie van de club

Cycletime is 30 jaar geleden ontstaan uit een groepje vrienden (toenmalige Philips medewerkers) die in het begin van de jaren ’90 vaak samen gingen fietsen. Met de verzelfstandiging van de halfgeleiderdivisie van Philips in 2006 tot het nieuwe bedrijf NXP Semiconductors werd onze clubkleding voorzien van het logo van hoofdsponsor NXP.

Omdat de club al langere tijd openstaat voor race/MTB/Gravel liefhebbers van buiten NXP is besloten tot verzelfstandiging van de club. Op foto’s van deze website zijn de gesponsorde shirts nog goed zichtbaar. In de toekomst gaat dit logo waarschijnlijk verdwijnen. 

De vereniging heeft sinds 7 mei 1993 notarieel vastgelegde statuten. We hebben een gekozen bestuur, leden betalen een jaarlijkse contributie en rijden als herkenbare groep in club kleding.
Cycletime rijdt geen wedstrijden. Daarvoor adviseren we wielerverenigingen in de omgeving zoals Groenewoud of Licht Verzet.

 

Het concept

We streven naar variatie in de tochten, dus elke week een andere route. Daarmee komen we regelmatig in de wijde omgeving van Nijmegen. Van Xanten tot Tiel en ‘s Heerenberg tot Venlo. Door de racefietsers worden regelmatig de heuvels van het Rijk van Nijmegen, Reichswald, Montfortland, Veluwe en soms de heuvelrug bij Xanten bezocht. Het Reichswald en de Maasduinen zijn een prima aanvulling op de routes rond Nijmegen voor de MTB-ers en de gravelaars (winterprogramma). De routecommissie bepaalt wekelijks de race routes en distribueert GPX tracks aan de rijders die gebruik maken van GPS.

In het zomerseizoen van begin maart tot eind september concentreert het merendeel van de vereniging zich op het racefiets wegprogramma, hoewel we soms ook extra trainingen of tochten invoegen voor MTB en gravelbikes. In de winter fietst een groot deel van de club op de MTB of gravelbikes. Het bos biedt dan meer beschutting tegen kou en wind en de bredere banden geven meer grip in het blaadjesseizoen.

Afhankelijk van de belangstelling en het animo organiseren vrijwilligers speciale dagtochten of meerdaagse events. Een greep uit de activiteiten van de voorbije jaren: Zuid-Limburg, de toerversie van de Waalse Pijl, La Chouffe Classic, meerdaagse tochten in Eifel, Vogezen, Alpen of Dolomieten.

We rijden in groepen van maximaal 10 a 12 renners. Dit geeft meer garantie op veilig rijden op de openbare weg. De groepen zijn op tempo en afstand samengesteld waarbij de sterkere renners de groep ondersteunen. Op hellingen mag iedereen vol aan de bak, boven op de helling wordt er op elkaar gewacht. Binnen de groep kennen we een aantal regels en signalen die nodig zijn om de veiligheid optimaal te garanderen. Nieuwkomers worden actief gecoacht op de regels voor het rijden in groepen.

We rijden in clubkleding. Momenteel rijden we nog in kleding met het NXP-logo. Leden kunnen een shirt en broek, indien voorradig, samen voor ongeveer 120 € aanschaffen (shirt € 50 en broek € 70). Naast shirt en broek zijn er ook mogelijkheden om een shirt met lange mouwen, lange broek, jacks of wind-vesten aan te schaffen. Prijswijzigingen voorbehouden. De leden kunnen 1 maal per jaar kleding bestellen.

Het motto is: samen uit is samen thuis. Hierdoor rijden we echt als groep waarbij fietsers elkaar ondersteunen. 

We verwachten dat dit concept een laagdrempelige instap bieden voor jou als actieve fietser.

 

Wie kunnen er allemaal lid of introducee worden?

Iedereen met een racefiets, gravelbike of mountainbike kan lid worden. Elke actieve fietser die alleen afstanden van 60 kilometer kan rijden, kan met ons meerijden, aangezien we verschillende afstanden en niveaus hebben.

We weten dat het niveau van de groepen vooruitgaat door middel van regelmatig trainen (vooral in het begin van het seizoen). Dit betekent: niet trainen is achteruit fietsen. We vragen daarom ook een regelmatige opkomst, liefst 2 maal per maand of meer, in het zomer en of het winterseizoen.

Lidmaatschap van de vereniging biedt verder een verzekering via de NTFU waardoor je voor aansprakelijkheid, maar ook voor schade aan fiets en kleding bent verzekerd.

De contributie voor 2024 bedraagt € 60, inclusief lidmaatschap van de NTFU, exclusief kleding.

Ben je zelf al lid van de NTFU, dan bedraagt de 2024 contributie € 20.

We vragen van onze leden en introducees dat zij een eigen WA-verzekering afgesloten hebben.

Ben je introducee, dan mag je natuurlijk in je eigen wieler kleding meerijden.

 

Samengevat

Een leuke vereniging voor de actieve fietsers op racefiets en/of mountain/gravel bike, waarbij samen gezellig een leuke sport bedrijven hoog in het vaandel staat.

 

-