Informatie NXP Reichswald MTB tocht

11 en 18 Oktober 2020

  

 

Op 9 November jl heeft de voorzitter, Peter Vermunt (links op de foto), de opbrengst van de MTB tocht overhandigd aan Frank Alsemgeest van stichting road4energy ( https://road4energy.nl/ )

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Bijgesteld plan per 1 oktober:

Als gevolg van de snelle groei van het aantal Corona besmettingen en de daaraan gekoppelde extra maatregelen hebben we onze plannen moet bijstellen.

Maar de Reichswald MTB toch gaat gewoon door.

Aangepaste afspraken

 • 2 dagen: 11 en 18 oktober, max 25 deelnemers incl. begeleiding per dag,
 • Verzamelen wordt ruimer opgezet, buiten en garanties op 1.5 meter. Terrein rond de Kerk in de Horst
  • Hier hebben deelnemers een registratieplicht en registreren we de groepsindeling.
 • Geen vaste pauze plek maar in kleine groepjes verdeeld over lokale horeca (meerdere adressen)
  • Mondkapjes zijn dan verplicht (Duitse regels)
  • Op kosten van organisatie
 • Max 5 deelnemers per groepje
 • Geen deelname indien je klachten heb zoals: keelpijn/snotteren/hoesten/smaakverlies/etc
 • Geen deelnemers buiten Cycletime en NTC bedrijven
 • Ook mogelijkheid route op eigen gekozen moment te rijden volgens GPS-route in wk 41 en 42
  • Voorkeur kleine groepjes, 2 a 5 personen, ivm veligheid niet alleen
  • Melden en registratie bij organisatie
  • Routes beschikbaar via organisatie 

Inschrijven kan nog steeds via: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Daarna krijg je meer detail informatie.

 

En….. een vrijwillige bijdrage aan het goede doel is bijzonder welkom https://road4energy.nl/

Na je inschrijving krijg je instructies hoe je je bijdrage kan storten. In wk 43 zullen we het eindbedrag overdragen aan de organisatie Groesbeeks Gruwelijkste.

 

 

PS: Op de route worden een 3-tal veilige KOM-etjes gedefiniëerd (STRAVA). Leuk om je prestatie te vergelijken met je collega Reichswald bikers

 


 

Eerdere tekst: 

 •  (naast regels zoals in Nederland en Duitsland, gelden ook de bedrijfsregels van NXP)
 •   Geen deelname indien je klachten heb zoals: keelpijn/snotteren/hoesten/smaakverlies/etc
 •   Groepjes inclusief 1 begeleider max 7
 •    Afstand houden bij start, pauze en finish (wordt op toegezien maar controleer elkaar ook)
 •   Geen deelnemers buiten Club en NTC bedrijven
 •   Buiten verzamelen bij Start Cafe Hopmans (WC-bezoek en koffie wel mogelijk)
 •   Na afloop geen drankjes binnen, alleen indien mogelijk op terras met afstand houden
 •   Totaal aantal deelnemers maximaal 50

*) daar waar in onderstaande tekst iets afwijkt van bovenstaande, geldt rode tekst

 

Algemeen

Al enkele jaren organiseert NXP-Cycletime in het najaar een MTB tocht door het Reichswald. Daarbij  kiezen we ervoor om de tocht echt kleinschalig te houden (max 70 a 80 deelnemers)

 • Onze formule is gelijk aan ‘met een aantal vrienden rondrijden’. We maken groepjes van max. 10 personen met een voorrijder die een aantrekkelijke route volgt met GPS. Je bent dus gastrijder bij NXP-Cycletime en wij proberen jullie een geweldige mooie, maar ook gezellige, tocht aan te bieden.
 • Natuurlijk houden we ons netjes aan alle regels (ook ongeschreven) en proberen de overlast voor natuur en mede-bezoekers van het Reichswald te beperken.

Vertrek:

 • Verzamelen ruim voor 08.45 uur bij cafe Hopmans, Hoge Horst 56, de Horst (Groesbeek)
  • Er is een gratis kopje koffie. Tevens mogelijkheid voor een laatste WC-bezoek
  • Parkeren op grote parkeerterrein naast cafe
 • 8.45 uur: groepen worden samengesteld op parkeerterrein
 • Vanaf 09.00 uur vertrek van de  groepen, de snelste eerst, 30km als laatste

Routes

We hebben als basis 3 routes, een van 30 km,  45 km, en een van 55 km, deze lopen deels gelijk. De begeleider kan hiervan afwijken als hij dit nodig acht (meer of minder hoogtemeters, modder, etc). Hij past de route dus aan om het voor zijn groep zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Bovendien krijgen we hierdoor wat meer spreiding in het uitgestrekte Reichswald

Globaal loopt de route vanaf de Horst richting Kleef en weer terug. Er zitten flink wat heuvels en hellingen in. De 55 km route kent ruim 900 hoogtemeters, de 45 km zo’n 600 en tenslotte de 30 km zo’n 400 meter.

In tegenstelling tot voorgaande jaren publiceren we de GPS-tracks van deze routes bewust niet.  We hebben gemerkt dat dit nog meer ‘gastrijders’ aantrekt en tot nog meer problemen kan leiden. Wil je toch deze track vooraf hebben, neem dan even contact met ons op via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Groepen

We verdelen de deelnemers in maximaal 10 groepen. Binnen iedere groep bepaalt de langzaamste het tempo, we laten niemand achter.

Daarom is een goede indeling belangrijk. Bij de start staan de begeleiders in volgorde van tempo opgesteld. Kies zelf een groep in overleg met de begeleiders. Indien groepen onevenwichtig verdeeld zijn, gaan we herverdelen.

 

Verzorging, verzekering, kosten en veiligheid

Op 2/3 van tocht is er een uitgebreide verzorgingspost met soep, koeken, etc.

Deelnemers die lid zijn van de NTFU zijn verzekerd, voor de overige deelnemers sluiten we een ‘gastrijder’-verzekering af. We willen dus graag weten of je wel of geen lid bent van de NTFU. Ben je geen NTFU lid, geef dan de volgende gegevens door bij je aanmelding: Voornaam, Voorletters, Tussenvoegsel, Achternaam, Geboortedatum, Geslacht, E-mailadres, Telefoonnr, Woonadres plus huisnummer, Postcode, Woonplaats, Land 

(indien je deze informatie niet doorgeeft, ben je ook niet verzekerd

 

Er zijn geen kosten voor de deelnemers aan deze tocht verbonden. NXP ondersteunt deze activiteit met een kleine bijdrage die voldoende is.

Helm is verplicht, zonder helm mag je niet meedoen. Goede profielbanden en remmen zijn echt nodig in het Reichswald. De voorrijder zal tijdens tocht de nodige waarschuwingen geven. Let goed op bij de afdalingen, een valpartij is snel gebeurd en verpest de tocht voor de hele groep.

Geef de voorrijder ruimte om zijn werk te doen. Naast opletten dat ie zelf de obstakels goed omzeilt, moet ie ook nog de route bepalen. De ervaring leert dat de begeleiders zich regelmatig opgejaagd voelen en last-minute beslissing moeten nemen.

Tijdens de tocht hebben we een centraal persoon die de groepen begeleid.

 

Terugkomst

Naar verwachting kom je tussen 12.30 en 13.00 uur terug bij cafe Hopmans. Hier krijg je nog een drankje aangeboden tijdens het nakaarten van de tocht

Wil je eerder terug, overleg even met de begeleiders. Je kunt vanaf pauze verhard in ca 30 minuten direct terugrijden naar ‘de Horst’.

 

Wie mogen deelnemen?

De tocht is opgezet voor medewerkers van NXP en van de Novio Tech Campus. Probeer samen met wat collega’s in te schrijven. Een mooie gelegenheid elkaar beter te leren kennen in een sportieve ontmoeting.

Heb je een vast fietsmaatje, geen probleem, ook die kan inschrijven. We proberen wel te voorkomen dat hele fietsclubs langskomen.

Kleding

Sinds dit jaar hebben we ook NXP kleding beschikbaar. Deze is voor de NXP-medewerkers met korting te koop. Shirt kost 20,-. Daarbij is 10,- subsidie meegenomen vanuit NXP sportief*. Heb je deelgenomen aan eerdere NXP wieler evenementen, dan krijg je nog meer korting. Interesse, neem even contact op met This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Ook zullen we een beperkte voorraad meenemen naar de start maar het is beter als je kleding vooraf ophaalt.

*) NXP sportief is de overkoepelende organisatie voor alle sport activiteiten binnen NXP, waarbij overal dezelfde regels worden toegepast waaronder sponsoring en kleding.

 

Interesse? Inschrijven via: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Daarna krijg je meer detail informatie.

Nog specifiek vragen: mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.