16 october: NXP Reichswald MTB tocht

                                                 

Het is al een traditie aan het worden. Elk jaar, in de herfst organiseert NXP cycletime de Reichswald MTB tour. Deze rit neemt je mee over de beste MTB tracks in de omgeving van Kleve. Hou je van single tracks, mooie klimmetjes en afdalingen, zand, modder, wilde zwijnen sporen, paddenstoelen en herfstkleuren, dan is deze rit geknipt voor jou.

Na 2 jaar Covid beperkingen kunnen we dit jaar weer volop aan de bak. Een aantal van jullie hebben al deelgenomen aan Groesbeeks Gruwelijkste. Die was superzwaar en de route in het Reichswald redelijk eenvoudig. Deze Reichswald tocht biedt zoals vanouds een veel meer aantrekkelijke route aan.

De formule is ongewijzigd: een kleinschalige tocht (40 a 50 personen), geen massale invasie van het Reichswald. We rijden in groepjes van ~10 personen van gelijke sterkte, begeleid door een gids.

Er zijn drie routes: 30 km (400 hoogtemeters), 45 km (600 m) en 55 km (900 m). Alle routes starten en eindigen in de Horst (Groesbeek) met een keerpunt in Kleve. Iets na de helft van de tocht is er een pauzeplek met versnaperingen (soep, koek, etc).

We zullen dit jaar ook een RACE route verzorgen waarbij de Racers minimaal dezelfde pauze plek aandoen.

Aanmelden kan door een email te sturen naar: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. en geef daarbij even aan wat je voorkeursafstand is

Kosten

Er zijn geen kosten voor deze rit. NXP Cycletime ondersteunt in het verlengde van Groesbeeks Gruwelijkste Road4Energy en we zouden een donatie erg op prijs stellen (20 Euro is een mooi richtbedrag). Doneren kan door over te maken naar NXP Cycletime op NL52 RABO 0135 4831 90, graag R4E2022 vermelden.

Vertrek en aankomst:

  • We verzamelen vóór 08.45 bij cafe Hopmans, Hoge Horst 56, de Horst (Groesbeek)
    • Gratis koffie beschikbaar
    • Parkeren naast het café
  • Om 8.45 stellen we de groepen samen op de parkeerplaats
  • Vertrek vanaf 09.00 met de snelste groepen eerst en de 30 km route als laatste.
  • We komen tussen 12.30 & 13.00 terug bij café Hopmans
    • Gratis drankje na afloop.

 

Safety

Een helm is verplicht. Zonder helm geen deelname.

Zorg ervoor dat je materiaal in goede conditie is, vooral de remmen en de banden.

Wees voorzichting onderweg. De gids waarschuwt waar nodig maar gebruik je gezonde verstand vooral tijdens de afdalingen. Je kunt gemakkelijk vallen in het bos en dit is vervelend voor jezelf maar ook voor de rest van de groep.

 

 

 

 

 

22 mei: Zeven voor Leven

 

Cycletime faciliteert deelname binnen een team aan het Zeven Voor Leven race event op zondag 22 mei a.s.

We doen mee onder de team naam “NoviotechCampus-Cycletime”.

We roepen alle wieler fans op om mee te doen aan dit event, via inschrijving bij het NoviotechCampus-Cycletime team.

https://www.zevenvoorleven.nl/groepen/noviotechcampus-cycletime/

Tijdens Zeven voor Leven ga je fietsen voor het goede doel! Haal het beste uit jezelf en haal geld op voor stichting Kanker Zien. Het doel van deze stichting: kanker in een eerder stadium kunnen diagnosticeren en tumoren gerichter kunnen behandelen. Hierdoor wordt ook de kwaliteit van leven na behandeling verbeterd. Zeven voor Leven streeft uiteindelijk zelfs naar volledige preventie van deze ziekte. Help jij ook mee ?

Als deelnemer ga je de uitdaging aan om zeven keer (of zo vaak jij kan) het parcours van een kleine 20 kilometer door de prachtige omgeving van de Gemeente Berg en Dal met de fiets af te leggen. Dit mag een racefiets zijn, een mountainbike maar ook handbikes en e-bikes zijn toegestaan. Rijd je alle zeven rondes uit, dan overwin je meer dan 2.000 hoogtemeters uit. En dat gewoon in Nederland! Kun jij de Zevenheuvelenweg bedwingen?
Met een passie voor fietsen zet team NovioTechCampus-Cycletime zich in om een verschil te maken in de strijd tegen kanker!

Editie 22 mei 2022

De editie op 22 mei 2022 belooft weer een volledig georganiseerd evenement te kunnen bieden zoals ook in 2019 is georganiseerd met een diversiteit aan side-events en activiteiten rondom het parcours voor deelnemers en toeschouwers. 

In het startpakket dat € 77,- kost vind je onder meer een Exclusief Zeven voor Leven Team DSM fietsshirt, bidon, gratis deelname aan workshops en nog veel meer. Bovendien komt al het geld dat je als donatie ophaalt volledig ten goede komt aan Stichting Kanker Zien!

Heb je kanker in je naaste omgeving meegemaakt, onlangs zelf de strijd aan moeten gaan of houd je van fietsen en wil je graag je steentje bijdragen aan onderzoek naar het eerder zien van kanker? Ga de uitdaging aan!

Verder natuurlijk een beroep op iedereen die het sponsordoel een warm hart toedraagt, het verzoek om een bijdrage te doneren. Dat kan heel makkelijk via de zeven voor leven website.

Donatie aan het goede doel kan via de deelnemers van team NovioTechCampus-Cycletime. 

Druk op de teamlink , kies een deelnemer en doneer een bedrag.